About Me

pimpin diri mengikut tauladan yang baik..dan diriku adalah aku...no hipokrit..

Wednesday, November 9, 2011

Episod 1 Air Mata Kasih

'sebulan bagaikan seribu bulan, hari terasa terlalu lama untuk meninggalkan diri. pangkat, seolah-olah memperbodohkan diri. Kini, aku sudah menjadi hamba, hamba kepada duniawi. Aku tidak lagi seperti, aku yang dulu...'

Angin yang sejuk menerpa ke mukaku. 'Aduh, seronoknya rasa angin ne... tetiba pulak teringat kenangan silam. Rasa macam baru ja semalam. Ish, tak sangka sungguh aku.dah .26 tahun bernafas di muka bumi ne, baru sekarang aku rasa kenikmatan angin yang sebenar, hehe'..

Perjalanan kehidupan memang pelik, ianya seperti dirancangkan khas untuk aku. Tak pernah pulak aku dengar orang yang memiliki kisah hidup yang sama..hehe.. adakah??..haha..mustahillah..

...............................................................
'Asslamualaikum Mak cik.. mak cik ada kat dalam ka??'. Aku mengetuk pintu rumah mak cik Mila. Mak cik ne jiran kami. Mak selalu ja bagi makanan dekat rumahnya, dan akulah yang menjadi postmannya..hehe..
walaupun mak cik Mila ada dua orang anak, dia tetap kelihatan seperti  sebatang kara sejak pemergian suaminya 2 tahun yang lalu. Kedua-dua anaknya telah berjaya dan memiliki kehidupan yang lagi enak. Tapi, kedua-duanya tak boleh pakai, sibuk memanjang sampai lupa dekat maknya yang da lama makin tua.. huhu.. insaf gak aku bila tengok nasib mak cik ne.. rasanya, kalo aku dah berjaya, mcm tu juga ka??

No comments:

Post a Comment